نخستوزير رژيم صهيونيستي براي بار دوم طي 12 ساعت گذشته گفت: اسرائيل اجازه نميدهد ايران به سلاح هستهاي دست يابد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بعد از اجرايي شدن برجام و لغو تحريمها، بنيامين نتانياهو براي بار دوم مدعي شد، اسرائيل اجازه نميدهد ايران به سلاح هستهاي دست يابد.
به نوشته روزنامه «استريت تايمز»، نتانياهو در جلسه هفتگي کابينه خود گفت: «سياست اسرائيل دقيقا هماني است که قبلا بوده؛ به ايران اجازه نميدهيم سلاح هستهاي توليد کند».
نخست وزير رژيم صهيونيستي به عنوان تنها دارنده تسليحات هستهاي، به شدت با توافق هستهاي مخالفت کرد و مدعي شد، توافق نميتواند مانع دستيابي ايران به سلاح هستهاي شود.
نتانياهو همچنين ادعا کرد، لغو تحريمها به ايران اين امکان را ميدهد تا از برخي گروهها در منطقه از جمله حزبالله که دشمن اسرائيل است، بيشتر حمايت کند.
وي بار ديگر اظهار داشت: «اسرائيل به نظارت بر نقض احتمالي توافقات ايران در زمينه هستهاي، موشکهاي بالستيک و تروريسم ادامه خواهد داد. اگر نقضي صورت گيرد، جامعه بينالمللي بايد تحريمهاي شديدتر و تهاجميتري عليه ايران اعمال کند. اسرائيل آماده رويارويي با هر تهديدي است».
در واکنش به اين اظهارات نتانياهو بود که «زهاوا گال-آن» رهبر حزب «مرتص» گفت:« نتانياهو ياد نگرفته از شکست خود در ممانعت از توافق هستهاي ايران بياموزد و به سياست سرسختانه خود در کاشتن نااميدي ادامه ميدهد».
وي افزود: «اين تهديدات که داراي انگيزه سياسي است، منعکسکننده نيازهاي امنيتي اسرائيل نيست».
«بنيامين نتانياهو» با اشاره به طرح جديد اتحاديه اروپا براي تمايز قائل شدن ميان اسرائيل و شهرکهاي صهيونيستنشين، گفت، اين اقدام عادلانه نيست و اين رژيم آن را نميپذيرد.
وزراي خارجه اتحاديه اروپا قرار است فردا (دوشنبه) قطعنامهاي را مورد بررسي قرار دهند که خواستار تمايز قائل شدن ميان آنچه اراضي اسرائيلي خوانده شده، با سرزمينهايي است که اين رژيم در جنگ 6 روزه در سال 1967 اشغال کرده است.
مقامات ارشد اسرائيلي و ديپلماتهاي اروپايي ميگويند، تصويب اين قطعنامه ميتواند به تحريمهاي جديد عليه شهرکهاي يهودينشين در کرانه باختري منجر شود.
به نوشته روزنامه «هاآرتص»، در همين راستا بود که نتانياهو امروز (يکشنبه) در جلسه هفتگي کابينه خود با اشاره به اين موضوع گفت: «اميدوارم جلسات وزراي خارجه اتحاديه اروپا با در پيش گرفتن استاندارد دوگانه عليه اسرائيل برگزار نشود».
وي افزود: «حمله به اسرائيل به اتحاديه اروپا کمک نميکند که به يکي از طرفهاي دخيل در خاورميانه تبديل شود. اين ناعادلانه است و ما آن را نميپذيريم».
به گفته ديپلماتهاي اروپايي و اسرائيلي که آخرين پيشنويس اين قطعنامه را ديدهاند، نکات اصلي اين قطعنامه به شرح زير است:
پيشنويس اين قطعنامه بر تمايز قائل شدن ميان «اسرائيل» و «شهرکها» تاکيد کرده و گفته، «اتحاديه اروپا به تمايز قائل شدن ميان اسرائيل و سرزمينهايي که اسرائيل در سال 1967 اشغال کرده، ادامه ميدهد».
در اين پيشنويس آمده، «توافقات اتحاديه اروپا با اسرائيل فقط در قبال خود اسرائيل قابل اجراست (نه شهرکهاي صهيونيستنشين). اتحاديه اروپا و اعضاء آن به تعهدات خود براي اطمينان از اجراي قوانين و توافقات موجود اتحاديه اروپا در قبال محصولات توليدشده در شهرکهاي اسرائيلي ادامه ميدهد. اتحاديه اروپا بر تصميم خود براي برچسبزدن به کالاهاي توليدشده در شهرکهاي اسرائيلي تاکيد دارد و آن را تحريم عليه اسرائيل تلقي نميکند».
در ادامه اين پيشنويس نوشته شده، اتحاديه اروپا گامهايي را براي نجات راهحل ايجاد دو دولت مورد بررسي قرار خواهد داد. اتحاديه اروپا به نظارت کامل بر تحولات مرزي اراضي اشغالي کرانه باختري ادامه ميدهد و همچنين روپا اقدامات بيشتري انجام خواهد داد تا از باقي ماندن راهحل ايجاد دو دولت حفاظت کند.
پيشنويس اين قطعنامه، از پيشنهاد فرانسه براي تشکيل يک گروه حمايتي بينالمللي براي پيشبرد روند سازش ميان اسرائيل و فلسطينيها و همينطور تشکيل کنفرانس بينالمللي صلح براي از سرگيري مذاکرات چند جانبه ميان اسرائيل، فلسطين و کشورهاي عربي حمايت کرده است.
اين پيشنويس همچنين به لايحه «مشخص شدن منابع مالي سازمانهاي غيردولتي» در رژيم صهيونيستي که از سوي «آيلت شاکد» وزير دادگستري اسرائيل پيشنهاد شده، به طور غيرمستقيم اشاره کرده و حتي بيان کرده نحوه برخورد اسرائيل با اين سازمانهاي غيردولتي مشابه برخورد آن با تشکيلات خودگردان است. در اين پيشنويس آمده، «اتحاديه اروپا نگران تلاشها براي سرکوب جامعه مدني در هر دو جامعه (اسرائيلي و فلسطيني) است.
يک مقام ارشد اسرائيلي در اين باره به «هاآرتص» گفت، سفراي اسرائيل در سراسر کشورهاي اروپايي و نمايندگان آن در نهادهاي اتحاديه اروپا در بروکسل، پنجشنبه و جمعه تلاش کردند تا لحن اين قطعنامه را ملايم سازند؛ قطعنامهاي که سوئد و ايرلند آن را پيشنهاد دادهاند. اما تلاش آنها هنوز به موفقيت نينجاميده است.
وي افزود: «لحن پيشنويسها لحظه به لحظه تندتر ميشود. سوئد و ايرلند براي تصويب آن اعمال فشار ميکنند و به نظر ميرسد دوستان ما نميتوانند با اين مسئله مقابله کنند. آلمانها در تلاشند مانع اين اقدام شوند اما موفق نشدهاند».
مقامات اسرائيلي بر اين باورند تصويب اين قطعنامه به شکل کنوني پيامدهاي شديدي خواهد داشت و ميتواند به تحريمهاي فزاينده عليه جوامع يهودي در کرانه باختري شود.
بنيامين نتانياهو در بخش ديگري از جلسه هفتگي کابينه خود به حمايت از لايحه «شفافسازي سازمانهاي غيردولتي» پرداخت؛ لايحهاي که «آيلت شاکد» وزير دادگستري رژيم صهيونيستي طراح آن بوده است.
وي افزود: «ما بايد خواستار گزارش سازمانهاي غير دولتي درباره بودجهاي شويم که از کشورهاي خارجي دريافت ميکنند».
بر اساس اين گزارش، لايحه مذکور سازمانهاي غيردولتي را ملزم ميسازد تا منابع مالي خارجي خود را علنا اعلام کنند.
منبع:فارس